Säljes?!

En handled och 5 fingrar söker ny ägare. Den nya ägaren bör kunna hantera smärta och stelhet då dessa är herr reumatism favorit ställe att hänga på. 

Dagen har verkligen varit långt ifrån bra. Känner mig förkyld och mina 26 år känns snarare som 86. Min icke opererade handled har levt sitt eget liv idag och smärtan sprider sig ut till mina fingrar. Det är inte förens nu som det börjar avta, komiskt nog när det snart är  tid för att gå och lägga sig. Och hade man inte visst bättre så skulle man känt sig glad över att smärtan börjat lägga sig och att man skulle vara av med skiten imorgon. Men tyvärr börjar helvetet om igen.

Reumatism och kroniskt smärta är verkligen ett hån mot en. 

Min sjukdom- Reumatism | barnreumatism, blogg, fingrar, handled, inflammation, kronisk, leder, mitt liv, reumatiker, reumatism, sjukdom, skov, smärta, ung reumatiker, ung tjej | |
#1 - - T.R:

Hej igen, har också opererat ena handleden eftersom originaldelen var utsliten. Har inte läkt ihop helt än invärtes (1 års läkning), och den andra är också slut... Förstår din frustration, skitsjukdom! Håller på att laborerar med kosten som verkar ha viss betydelse. Håll ut, kämpa på, vi ska besegra reumatismen! En dag...

Svar: Tack för peppen 🙂
Anna Finger

#2 - - T.R:

Är det lika illa än? Någon röntgen tagen på sistone? I mitt fall fick jag själv utreda och tjata mig till röntgen där det kunde konstateras att jag inte hade några handleder kvar utan det låg ben mot ben! Det kanske är därför det gör ont.. Man måste vara ganska pigg för att orka bråka sig till hjälp inom sjukvården ibland.

Svar: Har lugnat sig lite nu. Gjorde röntgen på båda handlederna i samband med den senaste operationen. Redan då såg man att även den vänstra handleden var defekt och att den i framtiden även kunde behövas opereras. så det kommer inte som någon överaskning.Har faktiskt inte behövt bråka mig till hjälp än, tack och lov :)
Anna Finger

#3 - - T.R:

Funderat på handledsprotes? Opererade in en av den nya generationens proteser i maj -15 och ingår i testgruppen av dessa. Tål inte så mycket belastning men skönt att ha lite rörlighet kvar. Utbytbar kula och skål, det går ju att göra steloperation när protesen inte går att fästa längre, en steloperation går ju inte att ångra. Googla handledsprotes + Örebro om du är nyfiken. Ska ta samma andra handen med. Hör av dig om du undrar över nåt, lycka till! 😊

Svar: Ja, men de gör inga protes operationer på unga personer då de inte klarar så mycket belastning och därmed sliter ut dem fortare. Det blir bara fler operationer och till ingen nytta... Men Jag är nöjd med min steloperation då jag inte har någon smärta alls i den opererade handleden. Nu när jag levt ett tag med det så känns det inte lika jobbigt. Så mycket bättre utan smärta istället. Har nästan ingen rörlighet kvar i den vänstra heller så enbart smärta. Så blir nog en till steloperation. Tack ända 😃
Anna Finger

#4 - - T.R:

Jag tjatade mig till en protes, är 10 år äldre än dig och fick lova att sköta mig och inte överbelasta vilket är en jätteomställning och inget för en småbarnsförälder. Men jag är lite nyfiken på hur det blir efter en steloperation, är det en vanesak? Flyttar man inte slitaget till armbåge och axel pga yvigare rörelser? Är i valet och kvalet inför nästa operation, begränsningen man får med protes är inte rolig, undrar om jag klarar att inte kunna belasta på någon hand alls..

Svar: Jag ifrågasatte också om det verkligen inte fanns något annat att göra än att steloperera, var ju endast 23 när hela denna processen drog igång, men i Malmö gör man inte det på så pass unga personer. Då unga är såpass aktiva och svårt att inte överbelasta.
I början hade jag väldigt ont i axeln men de gick över rätt så snabbt. Väldigt ovanligt i början att bli helt stel i en annars väldigt rörlig led. I början hade jag även svårt att hitta nya sätt att använda handen men nu tänker jag knappt på att den är stel.

Ja, jag vet tyvärr inte och kan inte råda dig men jag ångrar inte min steloperation. Trodde livet skulle ta slut men så mycket bättre vardagen är utan smärta 😃 och så behöver man inte tänka på om man belastar för mycket. Blir ju väldigt många lyft när man har en 9 månaders 😁
Anna Finger

#5 - - T.R:

Tack för att du delar dina synpunkter och upplevelser, det är ovärderligt när man vet att det är någon som vet vad allt detta innebär! 😀 Hur lång läkningstid är det på steloperation? Plockas "skrotet" ut eller får det sitta kvar?

Svar: Så lite så, saknade själv någon att bolla tankar med.
Svårt för mig att säga exakt hur lång läkning eftersom jag gjorde 3 operationer på drygt 1,5 år. Först delvis steloperation och sen total steloperation och sen en operation där de plockade ut alla skruvar och plattan.

Vissa lever med plattan och skruvarna men vissa som i mitt fall har ont av det. Kirurgen förklara det som att de har bara en platta som de opererar in i alla och eftersom jag är väldigt liten i storlek så misstänkte han redan innan att det även skulle behövas att han opererade ut den för att jag skulle slippa obehag och smärta.
Anna Finger

#6 - - T.R:

Ok, har du haft problem med infektioner? Jag har åkt på en rejäl och envis infektion nu efter 9 månader som gör att jag ligger inlagd på sjukhus och får antibiotika intraviöst 3ggr/dygn i en vecka snart. Kan tydligen bli så när man opererar in främmande föremål i kroppen som den inte känner igen och ger sig på, något du varit med om?

Svar: Usch, låter inte alls kul. Nej, tack och lov har jag inte fått detta.
Krya på dig
Anna Finger

Upp