Magknip

Mitt älskade hjärta har de senaste dagarna fått enbart ersättning då min mjölk har tagit slut. 
Han har i och med det fått väldiga gaser i magen och har en period om dagen då han är i princip otröstlig. Han kan ligga och sova och helt plötsligt börja gallskrika. Det enda som hjälper är att jag står upp och gungar och att han får vara upprätt i famnen.

Sempers magdroppar har han fått sedan födseln och de har tidigare fungerat bra. 

Snälla, någon som har något bra tips?
Allmänt, William 3-4 månader | amning, bebis, ersättning, magdroppar, magknip, magont, majbebis | |
#1 - - Malin:

Jag säger bara; Minifom, från Apoteket. Droppar man tar innan måltid som ska bryta ner bubblor som bildas i magen = ont i magen. Vi provade allt innan vi började med dropparna, allt ifrån magmassage, te, byte av flaska fram och tillbaka. Till sist provade vi minifom och det fungerade super bra. Nöjd och gladbebis utan massa magknip 😊😅👌🏼😍

#2 - - Sophie:

Vi ger också endast ersättning sedan 1månad tillbaka efter det att hon fick en allergisk reaktion och hamnade på akuten. Vi har fått mjölkfri ersättning på recept, Nutramigen Lipil. Ser att ovan tipsar om minifom, det kan hjälpa om det är att han blivit gasig. Men är det så att William har blivit hård i magen, börjat kräkas mer osv så hjälper det inte så mycket, sa de till oss i alla fall. Vi har, efter inrådan från BVC, börjat ge laktulos för att lugna magen och göra det lättare att få ut nr 2. Kan vara att magen reagerar så eftersom det naturliga "laxermedlet" försvinner iom att du inte ammar. Vet inte vad du har för ersättning nu, men de vanliga märkena har ju varianter för känsliga magar, vet dock inte vad det heter. Blir det inte bättre så kontakta BVC. Tycker så synd om de små när de har magont, skär ända in i hjärtat :( Hoppas ni kommer till rätta med det i alla fall! Kram

#3 - - a. johansson:

Vi ger våra killar NAN HA 1 (finns på CG) samt magdroppar (finna på apoteket). Detta med anledning av att våra är prematur och blev rekommenderade det från Neonatal. Lycka till och hoppas det blir fint!

#4 - - Spessartin:

Håller med ovanstående - testa Minifom!

Utöver det, testa ersättningen NAN Sensitive, den har vi bra erfarenhet av!

#5 - - Anonym:

Hej Anna! Vet inte om du ger W NAN eller sempers ersättning.. vi hade sempers o de fanns då en som hette lemolac som är för mer känsliga magar. De o droppar. Porovade både sempers o miniform. Testa dig fram annars byt helt märke på ersättning.
Många kramar Frida s

Upp