Bvc- 6 månaders kontroll


Idag blir denna sötsaken 6 månader och det var dags för Bvc och läkarkontroll. 
Han blev undersökt och de frågade ifall han vände sig från rygg till mage och ifall han greppa saker med hans händer.  Det sistnämda fick de se när han ivrigt tog tag i stetoskopet och genast förde det till munnen för givetvis måste man smaka lite på det också 😃 

Han följer sin kurva i vikt och längd. Han är numera 66 cm lång och väger 7 035 gram. Huvudomfång 42.4.

Har varit lite orolig att han inte skulle ha gått upp så mycket då han fortfarande bara äter mellan 90-120 ml ersättning var tredje timme. (På förpackningen står det att den mängden ska en 1-2 månaders bebis äta). Men läkaren sa att vi inte behövde vara oroliga då han förmodligen inte behövde mer eftersom han följer sin egna kurva fint.

Tog även upp detta med att introducera gluten för honom. Är lite nojig att han ska få det i och med att jag har det. Inte för att det blir en så stor omställning i vårt liv då vi redan äter glutenfritt men mest för att han ska slippa det. Vi har börjat ge 2-3 skedar gröt varje kväll nu i 3 dagar och försöker introducera det sakta så att det inte blir en för stor mängd gluten direkt. 

Men något som kändes skönt att höra var att ifall han skulle få gluten så är det för att han isåfall redan har det och inte för att vi har introducerat det för snabbt.  Vi kan alltså inte genom maten framkalla hans gluten. 

Så nu ska vi bara sakta börja vänja hans mage vid annan föda än ersättning så att vi kan börja ge honom ett helt mål gröt om kvällarna. 

Vi ska även börja gå över till NAN pro 2. För att underlätta övergången så ska vi blanda hälften NAN pro 1 och pro 2 så att hans mage vänjer sig vid den andra ersättningen som är från 6 månader lite lättare. 

Min lilla kille börjar verkligen bli stor 💕
Allmänt, William 5-6 månader | 6 månader, Bvc, William, bebis, ersättning, gluten, gröt, introducera mat, kurva, läkarkontroll, längd, smakportioner, vikt, övergång | | En kommentar |
Upp