Läkarbesök på reumatologen

Fick för ett tag sedan en kallelse till reumatologen, känns som om det var en hel evighet sedan jag var där sist. Blir oftast bara telefon och mejlkontakt om det inte är något jätte viktigt. Så i förra veckan var det dags att träffa doktorn.

Har själv på eget bevåg trappat ner min kortision. Hade i slutet av graviditeten 10 mg och jag fortsatte även med det ett tag efter förlossningen. Givetvis efter att ha rådfrågat med förlossningsläkaren som godkände att jag stod kvar på det trots amning. Den enda medicinen jag inte får ta nu när jag ammar är Salazopyrinen. Mina Enbrel- sprutor skulle jag helst vänta med iaf 3 veckor efter förlossningen så att kejsarsnittet skulle få läka ifred. Just eftersom enbrel är immunnedsättande så ville de va på den säkra sidan så att jag inte drog på mig någon infektion i snittet. 

Så nu tar jag Enbrel två gånger i veckan och har 5 mg kortison som jag tar dagligen. Äter även mina värktabletter och omeprazol två gånger om dagen. Förnärvarande fungerar detta bra. Någon enstaka fingerled bråkar och jag känner ibland i min ena handled att jag har ont men annars ingenting. Så dethär med att få ett stort skov efter förlossningen har jag inte märkt av, (tacka Gud för det 🙏🏻)

Vid reumatologbesöket kunde jag ha fått en kortisonspruta i min fingerled om jag velat men eftersom det är den leden längst ut på fingret så gör det riktigt ont eftersom det är en väldigt liten led. Så jag tackade nej, störs inte av det jätte mycket mer än att den ser lite missbildad ut och det gör ont när jag använder den.

Så besöket gick rätt så fort, fanns inte så mycket att säga. Jag mår för tillfället bra med tanke på min bakgrund och sjukdom. 
Min sjukdom- Reumatism | Enbrel, Salazopyrin, besök, gravid, kronisk ledsjukdom, ledvärk, läkare, mediciner, naprozyn, omeprazol, prover, reumatiker, reumatism, reumatolog, ung | |
Upp