Reumatismen tar aldrig en paus

Nyårsafton igår och min reumatism festade hej vilt i min kropp. 

Har de senaste månaderna varit inne i ett skov och blivit insatt på ytterligare en medicin för att hålla sjukdomen tillbaka. En medicin som jag redan stått på tidigare och som vid upptrappning har gett mig blixt huvudvärk varenda gång men med extra långsam upptrappning har det gått helt okej de tidigare gångerna. 
Denna gången gick det bara inte, hann komma upp till 2 tabletter om dagen men sen blev huvudvärken svår att leva med. Avbröt medicineringen och blev insatt på kortison dos... igen.. 

Skulle egentligen varit på läkarbesök för 10 månader sen men pga långa vårdköer har mitt besök blivit uppskjutet. Nu lovade de mig dock att jag skulle hamna på priolistan så att jag får en tid i jan eller feb. Fram tills dess ska jag ta kortison och mina Enbrel sprutor. 
Men tyvärr räcker inte denna kortison dos för jag har så ont i mina händer/fingrar och svullnaden är så pass stor att jag inte kan knyta mina fingrar.
Har problem att lyfta William och att greppa om hans napp när han vaknar på natten.
Även mina fötter värker och är svullna vilket märks när man ska ta på sig skorna och gå ut och gå med hunden.

Jag avslutade 2016 med ledvärk och började det nya året med ledvärk. Ännu ett år med min följeslagare herr reumatism.

Allmänt, Min sjukdom- Reumatism | | Kommentera |

2017

År 2016 har vi nu lämnat bakom oss och första dagen på år 2017 är här. 


Nyårsafton firades med familjen ute på landet. Endast lillasystern och hennes kille saknades. 
På menyn stod gratinerad hummer med vitlöksbröd som förrätt, till huvudrätt lagade vi honungsglaserade revben och entrecote med hasselbackspotatis och hemmagjord bea som serverades med en fetaost sallad. Efterrätten bestod av en nutella semifreddo som jag tyvärr inte hann få någon bild på, kan ju säga att den var rysligt god.

En lugn och mysig nyår som passade en småbarnsfamilj alldeles utmärkt. Hoppas ni läsare också hade en toppen kväll/natt igår.

Allmänt | | Kommentera |
Upp