Med hösten kommer smärtan

De säger att reumatism kan triggas av väderomslag enligt vissa. För min del har jag ingen aning, jag vet bara att hösten och vintern får mina leder att må sämre.

De senaste veckorna har jag haft värk i mina händer, fötter och knä.
Varje morgon är en seger för mig om jag kommer upp ur sängen.
Efter det blir det en hel del stapplande innan mina leder har kommit igång.

Sitter jag längre än 5 minuter hinner mina leder att stelna och de första stegen och rörelserna blir därmed plågsamma innan vi åter kommer på banan igen, och ibland inte alls.

Denna värk och stelhet gör mig så förbaskat trött om kvällarna. All energi tar liksom slut när alla dagens sysslor är klara.

Egentligen borde jag nog gå och ta prover. Det känns som att det var ett bra tag sedan sist och innan dess var ju mina värdena inte så bra.

Allmänt, Min sjukdom- Reumatism | | Kommentera |

Känslorna kring steloperationen

Det är 3 år sedan som jag stelopererade min högra hand. 3 år sedan som jag trodde att mitt liv var slut, jag kunde inte se mig själv som stelopererad.
Jag var så otroligt ledsen och tyckte livet var otroligt orättvist. Att jag som 23 åring skulle behöva steloperera handen, min högra hand. Räckte det inte med kronisk värk och stelhet?

Jag kan fortfarande komma ihåg den enorma smärta som jag hade varje dag, en smärta som är väldigt svår att beskriva. Smärtan som talar om att ens led är helt utsliten och vid minsta lilla rörelse så knager benen i handleden emot varandra.
Dagar som innebar att jag inte kunde klä på mig själv, det gjorde för ont.

Värken i kroppen är en smärta i sig men känslan av att ha en handled som var helt fördärvad och uppäten av sin reumatism är inget som jag ens önskar min värsta fiende.

Men livet är allt bra roligt då jag idag är så himla tacksam för att doktorn övertala mig till att operera min hand trots att jag bara såg svart. Jag kunde inte se en framtid där och då när jag fick beskedet att det inte fanns något annat alternativ än steloperation.

Jag är så otroligt nöjd över denna operation och den har gjort mitt liv till det bättre. Den har tagit bort en del av min konstanta smärta, och gjort så att jag kan jobba utan att det straffar mig sen på kvällen.

Den har till och med gjort så att jag överväger att steloperera min vänstra hand.

Om jag bara visste detta för tre år sedan så hade jag inte behövt gråta mig till sömns varje kväll.

Allmänt | | 2 kommentarer |

Inskolning

Nu är den i fullgång, inskolningen. William är i sitt esse och verkar trivas jätte bra bland alla barn. Han bryr sig inte om David utan leker och hittar på bus med de andra barnen.

Det känns så skönt i mamma hjärtat att det börjat så bra. Jag ska försöka gå ifrån jobbet en stund denna veckan så att jag också får se William på sin förskola och träffa pedagogerna.

Allmänt | | Kommentera |
Upp