Vardagen med bebis

Ju äldre william blir desto mer uppmärksamhet behöver han. När han var nyfödd åt och sov han mest och gjorde inga större väsen av sig. Nu har han blivit mer som en person med en egen liten personlighet. Han visar nu när han är arg och missnöjd men även när han är glad och nöjd.
 
Vi har så smått börjat få en rutin på saker och ting. Vår morgon börjar mellan 8 och 10 beroende på när William vaknar. Då blir det först blöjbyte och sen pumpar jag ut bröstmjölk om det inte redan finns utpumpad. William får mat och sen blir det en tur ut med vagnen för att gå första kisserundan med hunden. 
William brukar somna i vagnen och sover om man har tur tills man har hunnit komma in och ätit färdigt sin frukost. Andra dagar vaknar han lägligt nog när vi rullar in genom ytterdörren och tycker inte alls att hans mamma ska få äta frukost.
Vissa förmiddagar sover han 3-4 timmar medans andra bara 1-2 timmar. Är han vaken brukar det bli en stund i hans babygym och lite träning av hans nacke. 
 
Andra målet för dagen brukar bli mellan 11-12 då han äter var 3-4 timme. På eftermiddagen sover han oftas en lite längre stund och speciellt om han har varit vaken mycket på förmiddagen. Vid 15-16 tiden är det dags för ännu lite mat och efter det passar vi på att gå en liten längre runda med hunden. 
 
Pappan i huset kommer sedan hem 16.30 och tar oftast william så att jag kan göra vad jag vill, dvs tömma diskmaskinen och börja på kvällsmaten. Lägligt nog tills kvällsmaten är färdig så är det även dags för William att äta. (Här ska vi försöka bli bättre på att tajma vår mat med hans mat tid).
 
Vissa kvällar kan william bara vilja vara nära och blir ledsen så fort vi lägger ner honom. Igårkväll var en sådan kväll och tyvärr blev även natten det. Det enda som fungerar då är att han ligger på ens bröst och blir skumpad i rumpan. Det svåra och jobbiga med det är att man inte får någon chans till att pumpa ut bröstmjölken eftersom han vaknar direkt man lägger ifrån sig honom. Som tur är, Sker dessa kvällar ytterst sällan. 
 
Vid 22-23 tar vi ut hunden på en sista runda och sen sätter vi på William pyjamas och ger honom mat för natten. De senaste nätterna har han sovit fem timmar i sträck innan han vaknar och vill ha mat första gången. Därefter är han lite orolig och sover endast 2-3 timmar innan han vill ha ny mat. Sen somnar vi om ytterligare en gång innan vi tar morgon.
 
Jag trodde det skulle vara värre att tvingas gå upp mitt i nätterna och få lite sömn men det är sjukt vad kroppen vänjer sig fort. Nu blir man ju nästan dåsig i huvudet så fort man får mer än 3 timmars sammanhängande sömn. 
 
 
 
William 0-2 månader | | Kommentera |

Newborn fotografering

Innan jag blev gravid så tänkte jag om jag någon gång skulle få chansen att bli gravid så ville jag föreviga det så mycket som möjligt. Jag hade även en önskan om att ta fina bilder på bebisen när den var nyfödd. Man har ju sett en hel del söta bilder på små bebisar på olika forum och man dör ju lite söthetsdöden när man ser dom. 
 
Sagt och gjort så kom faktiskt ett erbjudande lägligt nog, en gravidfotografering och sedan även en newborn fotograferingen fick vi chans till och givetvis var vi snabba att tacka ja.

Med hjälp av fotografen Johanna Hammarlund blev William fotograferad endast 13 dagar gammal. 

Jag har nu fått ett litet smakprov från fotograferingen som jag tänkte visa er, och visst är bilderna fina? William 0-2 månader | 13 dagar, 2015, William, bebis, bilder, familj, fotografering, gravidfotografering, maj, newborn, nyfödd, svartvita | | En kommentar |

Ett år äldre

25 juni 1989
Idag är det min födelsedag och det innebär att jag blivit ett år äldre. Jag är nu närmre 30 än 20. Men vad gör det när detta året verkligen har förändrat mitt liv. 
 
Aldrig hade jag kunnat drömma om att jag skulle få fira min födelsedag med en underbar liten bebis när jag fyllde år förra året. 
 
Jag har alltid haft en hel lista med saker som jag önskat mig varje år, men detta året kan jag inte komma på många grejor. Jag har verkligen allt!
 
Jag har fått den finaste presenten man någonsin kan få, en frisk liten pojke! 
 
Tänk vad livet kan förändras på ett år ❤️
 


 
 
 
Allmänt | 26, bebis, blir, dröm, födelse, födelsedag, livet, pojke, sann | | En kommentar |
Upp