Valborg

Valborg och sista dagen i april. Imorgon går vi in i majmånad. Månaden då vår älskade kula är beräknad. 

Jag kan knappt förstå att vi snart ska bli föräldrar, en sån oerhört overklig lyckokänsla! 

I helgen hade jag tänkt att vi skulle fixa klart spjälsängen och ställa in den i vårt sovrum. Sen är det bara BB-väskan som ska packas och babyskyddet som ska monteras i bilen. 

Åh, vad vi längtar efter dig nu 💕


Graviditeten | 2015, Valborg, bebis, gravid, gravid reumatiker, gravid vecka 36, graviditet, maj, nedräkning, reumatism | | Kommentera |

Min babyshower

Igår vaknande jag i tron om att vi skulle gå på kaffekalas till min systers sambo som fyllt år dagen innan. En inbjudan för detta hade skickats tidigare i veckan och jag tänkte inte mer på det. Kalaset skulle ske ute på landet eftersom de fortfarande höll på att renovera i deras lägenhet, och eftersom de bott där ute i 3 veckor redan reagerade jag inte på att hans kalas skulle vara där. Väl ute på landet öppnar Henrik dörren och David börjar sjunga vi gratulera... Jag följer efter och kramar och grattar Henrik. Fortfarande helt ovetandes. 
 
Jag går vidare ut till uterummet för att hälsa på familjen men i själva verket är hela rummet fullt med nära och kära som ropar SURPRICE!! 
 
Kalaset blev istället min Babyshower ❤️ Jag kan inte med ord beskriva hur chockad och överraskad jag blev, jag hade inte en endaste liten aning om detta. Så blåst man kan va ibland. 
 
Tusen Tusen Tack
för en mycket trevlig och uppskattad eftermiddag. Tack till mina systrar och mamma som fixade detta och bjöd på den godaste tågtårtan, cake pops, chokladdoppade jordgubbar, ananas, chokladbollar, vattenmelon, honungsmelon och ballerinakex. 
Ett stort Tack även till alla ni andra som ville komma och som köpt så mycket fint till Kulan. Jag är såå tacksam att ha så fina människor i min närhet.
 
 
 
Bebisprylar, Graviditeten | | En kommentar |

Välkommen vecka 36

Wiho, äntligen ny vecka och snart bara 30 dagar kvar innan bebis är beräknad. Nu börjar man verkligen längta tills han/hon är ute. Jag och David pratar mycket om förlossningen och tiden efter. David känns så oerhört lugn inför allting medans jag lätt hänger upp mig på småsaker. Det finns ju så mycket som jag inte har kontroll över och det är lite jobbigt när man har ett "litet" kontrollbehov ;)

Nu är vi inne i vecka 36 och det är bara 4 veckor kvar. 4 veckor, det är ju egentligen ingenting men trots att det känns nära så känns det även så himla långt borta. 
Förhoppningsvis vill bebis titta ut tidigare och med tanke på alla sammandragningar och ilningar jag har nertill så kanske. Det hade underlättat en hel del för min kropp och mina leder att få återgå till det normala. 

Nedan lite information om vecka 36, från 1177.se  

Barnets utveckling

Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. I stället för puffar gör fostret mer svepande rörelser.

Fostret lägger på sig ungefär 14 gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2,6 kilogram. 

Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan minskar snarare eftersom gravidkroppen absorberar en del av det.

I gravidkroppen

Magen kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare vilket beror på att livmodern trycker på urinblåsan.

För en del läcker det råmjölk ur brösten fast bebisen ännu inte är född. Barnet får all sin näring via moderkakan. Därför är det bra att äta nyttigt och varierat. 


Magen i vecka 36 (35+1)


Gravid vecka för vecka | 1177.se, 2015, gravid, gravid vecka för vecka, graviditet, magbild, magen i vecka 36, majbebis, nedräkning, slutspurten, vecka 36 | | Kommentera |
Upp