...

 
 
 
 
 
 
 
Min sjukdom- Reumatism | | Kommentera |

Inget idag heller...

 
Varje gång blir jag besviken och frustrerad. Jag vill bara få reda på det. Sluta gå i ovisshet. Jag märker själv hur jag blir irriterad varje gång brevlådan är tom. Mitt tålamod blir mindre och mindre. Jag börjar bli otålig. Varje dag när mina ögon öppnas är det det första jag tänker på. Posten... Och varje gång posten har kommit inser jag att det inte finns något från handkirurgen idag heller. Hoppet som jag byggt upp varje dag blir än en gång krossat. 
Jag börjar bli nervös och rädd.
 
Steloperation 1 | | Kommentera |

Osynlig sjukdom

Att man kan känna sig så dålig men samtidigt se så frisk ut är ständigt något jag får dras med. Får ofta höra kommentarer som -du som ser så pigg och fräsch ut... Bara för att man har ont behöver man väl inte sluta sminka sig och fixa håret?
Det var också tufft att ha en "osynlig" sjukdom i skolan när man skulle ha gymnastik. Vissa grejor kunde jag inte göra men för vissa lärare var det väldigt konstigt och det var många som inte trodde på mig. Någon gång fick till och med min barnläkare skriva ett intyg till min lärare för att han skulle förstå. Att inte bli trodd är aldrig kul men att man ovanpå det även har ont och mår skit gör inte precis dagen bättre.
 
Även ifrån min förra chef fick jag höra kommentarer när jag lämna mitt sjukintyg till min sjukskrivning. -du ser inte ut att må så dåligt som du beskriver.. Du ser så frisk ut och har så fin färg. Vad svarar man på det?
 
Senaste gången var när jag skulle röntga mina händer. Jag skulle ha dem i olika lägen så att det fick olika vinklar av min hand och handled. Men det är inte så enkelt att ha höger hand i vissa lägen och jag försökte verkligen göra allt för att handen skulle vara still trots smärtan. Tyvärr var inte röntgen sjuksköterskan nöjd för det utan kom in flera gånger och påpeka att bilderna inte blev bra, jag förklara att jag inte kunde ha handen i det läget pga min dåliga rörlighet och att det gjorde ont. Hon tittar på mig och säger -har du ont hela tiden?. Jag svarar att jag har konstant smärta. Hon tittar på mig och sen tittar hon på min hand och gör några justeringar och frågar igen om jag har ont. Ja, jag har ont. Hon går sen ut för att ta en ny bild. När hon kommer in igen säger hon -har du verkligen ont hela tiden? Jag börjar nu tappa tålamodet samtidig som smärtan börjar bli outhärdlig då jag fortfarande försöker vara still så att de kan få en bra bild, JA! jag har ont hela tiden. Jag har reumatism!! Hon sa inget mer sen.
 
Om inte ens folk i vården kan förstå hur ska då resten av befolkningen kunna det?
 
 
Min sjukdom- Reumatism | | En kommentar |
Upp